Malmökanalen 89,2

 

 

I kommande program

 

053

 

Malmö Direkt sänder varje vardag klockan 11.30 på Malmökanalen 89,2. Det är ett dagligt aktualitets- och nyhetsprogram om sådant som händer och sker i Malmö. Det kan handla om allt från stora händelser till det lilla som sker precis där du bor. Nedan följer en förteckning över vad vi planerat att ha med i programmen den närmaste tiden:

 

Måndag 8/1

I framtiden tar tågresan mellan Stockholm och Malmö bara 2 timmar och 30 minuter. Nu är överenskommelsen med Region Skåne och Sverigeförhandlingen om att påbörja bygget av höghastighetsjärnväg mellan Malmö och Stockholm där tågen går i 320 kilometer i timmen klar.

 

Det kommer att bli fortsatta satsningar på att fler malmöbor ska ta del av kulturlivet under det kommande året. Särskilda satsningar görs för att erbjuda likvärdig tillgång till biblioteken i hela Malmö och dessutom satsas mer resurser på allaktivitetshusen på Lindängen och Hermodsdal. Även kulturskolans budget förstärks.

 

Tisdag 9/1

Olovliga boenden, svartklubbar och livsmedelsfusk är bland det som avslöjats hittills i Malmö stads särskilda trygghetssatsning tillsammans med andra myndigheter

 

Tamu erbjuds Malmöbor som hamnat utanför arbetsmarknaden en chans att hitta nya jobb inom restaurangbranschen. Utbildningen startade i maj 2016 och under den nio månader långa kursen fokuseras det både på restaurangutbildningen och på socialt lärande och konsekvenspedagogik. På Tamu handlar det mycket om att lära sig de sociala koderna på en arbetsplats och att lära av varandra.

 

Onsdag 10/1

Sorgenfri kommer att få promenadhuset Iggy, en vidareutveckling av cykelhuset Ohboy, för den som vill leva bilfritt. Det innebär att enbart en handikapparkering byggs på fastigheten medan besöksparkering sker i ett närbeläget p-hus.

 

I februari kommer världens största streetdancetävling till Malmö när en deltävling i franska Juste Deboute kommer att avgöras på Moriskan.

 

Torsdag 11/1

Vid årsskiftet blev Malmö Högskola ett universitet. Hör mer om den förvandlingen idag och om vad det betyder för Malmö, för studenterna och för den stora verksamheten.

 

Och så har vi varit på utställningen om tv-serien ”Bron”, vars fjärde och sista säsong nu startat i SVT.

 

Fredag 12/1

Fågelskydd Spillepeng har tagit hand om skadade fåglar i tjugo år och nu inleder Malmö Stad ett samarbete med dem för att ge bättre skydd till stadens fåglar.

 

Nu har projektet ”Helamalmö” tagit över fritidslokalen i källaren vid Nydala och tänker där skapa Malmös nya landmärke – under jord.

 

Måndag 15/1

Nu införs nya striktare regler för att få ekonomiskt bistånd. Vad innebär de nya kraven för Malmöborna?

 

Uppdraget var att knyta samman Möllevången med Västra Sorgenfri med hjälp av S:t Knuts torg och tre studenter i arkitektur och urban form vid Malmö Högskola skapade då ett barnsäkert torg med plats för vila och aktiviteter. Idag berättar de om sina visioner och tankar.

 

Tisdag 16/1

Palladium laddar för en spännande och händelserik vår.

 

Och även anrika Victoria-teatern har en spännande säsong framför sig.

 

Onsdag 17/1

Kommunen behöver hjälp av föreningslivet för att lösa Malmös hemlöshetsproblem, menar kommunalrådet Sedat Arif.

 

Han gör musikal om filmstjärnan Ingrid Bergman, Bond-skaparen Ian Fleming och av filmen ”Peter’s Friends”. Sen väntar även barn-tv-klassikern ”Tårtan”. Malmökompositören Jan-Erik Sääf har många historier i huvudet nu.

 

Torsdag 18/1

Fatima Al Atar, alias artisten Effayé, beskriver sin musik som ”dreamy soul” och har nu precis släppt sin nya ep ”You” som innehåller texter från hjärtat.

 

Idag får vi veta mer om föreningen ”Äldrekontakt” som vill skapa gemenskap för äldre.

 

Fredag 19/1

Hur gick det för medborgarförslagen i Malmöinitiativet förra året? Vi summerar för att se hur stort inflytande medborgarna har via denna plattform.

 

Som barn ville Minna Höggren bli Spindelmannen och på en tennislektion blev hon arg för att tjejer behandlades annorlunda än killarna. Numera är 18-åringen en av de drivande krafterna i nätverket ”Femfight”.

 

Måndag 22/1

Kommande sommar åker Malmö Symfoniorkester ut på en omfattande och exklusiv turné till flera av Europas främsta konserthus, tillsammans med världsbarytonen Bryn Terfel.

 

Den egna kampen för att kunna hålla elitidrottandet vid liv väckte entreprenörsandan så nu kombinerar brottaren Alexander Bica arbetet mot OS med att hjälpa andra idrottare att kunna satsa mot sina mål.

 

Tisdag 23/1

Nu är Malmöregissören Antonio Tublén på gång med två nya filmer, bland annat en svart komedi i zombiemiljö.

 

Möt idag skådespelerskan och tv-personligheten Amelie Nörgaard, som vill sprida glitter i en tuff värld och slå hål på myter om sådant som är pinsamt.

 

Onsdag 24/1

Med den alldeles färska plattan i bagaget, den jazz-rökiga ”Bury The Hatchet”, gör Jay-Jay Johanson idag en sällsynt konsert på Victoriateatern i Malmö

 

Hon bytte Brasilien mot Malmö och tog med sig en bit av hemlandet hit. Konstnären Rubia Caldeira följer sin egen röda tråd och vill nu inspirera andra att våga vara sig själva.

 

Torsdag 25/1

Wasim Kashlan flydde från Syrien till Sverige för tre år sedan och har kämpat hårt för att återuppta sin karriär som skådespelare och regissör.

 

Av alla band som växte fram flörtandes med shoegaze och drömsk pop under 2000-talet var Lundabandet The Radio Dept. det allra mest intressanta. Sedan starten har bandet skapat skör och shoegazeinfluerad pop – alltid med finess, och alltid på egna premisser. Efter en tids frånvaro gör de på lördag comeback på KB.

 

Fredag 26/1

Efter fjolårets slutsålda succé är nu äntligen humorgruppen Fåfäng tillbaka. I deras show blandas stämsång med kärnfulla betraktelser av vardagens små och stora företeelser.

 

1993 gjorde Bob Hund det som kallats för den bästa konserten på svensk mark någonsin på Hultsfredsfestivalen. Bob Hund har sparat låtlistan och ska nu efter bästa förmåga replikera den legendariska Hultsfredsupplevelsen i morgon på Malmö Live.

 

Måndag 29/1

Vi möter idag Siv Heurlin som under tio års tid jobbat med bokprojektet ”Kvinnor på Söderslätt – dåtid och nutid”

 

Vad är mens? Hur känns oro? Vad är tics? Vad finns inne i örat?

Författarna till barnboken ”Kroppens ABC” vill utmana fördomar och visa kroppar i olika former, färger och åldrar.

 

Tisdag 30/1

Vi möter den klart lysande taekwondo-profilen Jennifer Ågren, som förutom sin egen karriär också tränar ungdomar i sin favoritsport.

 

Hon kallar sig själv för en uppfinnare i köket och hennes målsättning är att sprida glädje för mat till fler. Möt förskolekocken Nela Pasalic i dagens program.

 

Onsdag 31/1

Som sjukskriven började Gisela Ståle brodera och nu gör hennes kombination av nattsvart humor och traditionellt hantverk succé på Instagram.

 

Jackob Schenström är en fingerfärdig uppfinnarjocke och underhållare som vet precis hur din hjärta fungerar. Möt honom i dagens program.

 

Torsdag 1/2

Hon tyckte hemkunskapen var urtrist och kunde inte ens koka ägg när hon flyttade hemifrån men nu är Jenny Christoffersson Jönsson årets stora matlagningsstjärna med goda vitsord om sin stora känsla för mat.

 

Vi möter idag naturfotografen Kjell Brandeby som dagligen förevigar motiv från Malmös gröna oaser.

 

Fredag 2/2

 

Måndag 5/2

 

Tisdag 6/2

 

Onsdag 7/2

 

Torsdag 8/2

Artisten och låtskrivaren Uno Svenningsson fick sitt genombrott på 90-talet med låten ”Under ytan”. Sedan dess har han släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger och under hösten i ”Så mycket bättre”. Nu är Uno ute på turné och besöker ikväll Slagthuset.

 

I morgon kommer föreställningen ”Jag är Anita Ekberg” till Victoriateatern. Där får du följa med Anita Ekberg genom livet, från stjärnglans till ensamhet. Hör historierna om Fröken Sverige-segern i Malmö som tog henne till Hollywood och berättelsen om första besöket i Fontana di Trevi.

Fredag 9/2

Under helgen är det dags för ännu en upplaga av den stora Parasport-eventet Malmö Open över hela staden.

 

Måndag 12/2

 

Tisdag 13/2

 

Onsdag 14/2

 

Torsdag 15/2

Melodifestivalen 2018 i Malmö

 

Fredag 16/2

Melodifestivalen 2018 i Malmö

 

Måndag 19/2

Eftersnack till Melodifestivalens deltävling i Malmö som avgjordes under helgen.

 

Tisdag 20/2

 

Onsdag 21/2

Den hyllade nykomlingen Sarah Klang finns ikväll på Victoriateatern men redan nu möter du henne hos oss.

Torsdag 22/2

 

Fredag 23/2

Oskar Linnros är en av Sveriges mest innovativa popartister och i höstas släppte han ett nytt album. Nu följer han upp det med en turné som landar på Malmö Live i morgon.

 

Måndag 26/2

 

Tisdag 27/2

 

Onsdag 28/2

 

Torsdag 1/3

Eric Saade är en av 2010-talets populäraste svenska artister och i höstas såg vi honom som en av deltagarna i “Så mycket bättre”. Nu är det turné som gäller och under helgen gör han stopp här i Malmö.

 

Efter en lång rad utsålda konserter förlänger nu Den Svenska Björnstammen sin succéfyllda turné som tänjer en aning på konsertformatet genom att röra sig mellan filmprojektioner och det som sker på scen. På lördag besöker de Malmö och Moriska Paviljongen.

 

Fredag 2/3

Palladium bjuder idag in till ”Hits of the 60´s när Svenne Hedlund, Clabbe af Geijerstam, Lennart Grahn och Janne Önnerud gör gemensam sak, ett unikt samarbete där de lirar de gamla hitlåtarna från tiden när dom var med i Sveriges populäraste popband under 60-talet.

 

På bara några år har Sabina Ddumba säkrat sin plats som en av Sveriges klarast lysande musikaliska stjärnor och under hösten har vi mött henne i ”Så Mycket Bättre”. Idag besöker hon Malmö för en spelning på Malmö Live.

 

Måndag 5/3

 

Tisdag 6/3

 

Onsdag 7/3

 

Torsdag 8/3

Under hösten såg vi Anders Wendin göra magiska tolkningar av andras material i TV-succén “Så Mycket Bättre”. Han är kanske mest känd som Moneybrother och på söndag gästar han Malmö Live.

 

Fredag 9/3

Likgiltigheten är demokratins värsta fiende. Det är ledorden i denna rykande aktuella politiska kabaret som levererar dramatik, humor, extravagans och engagemang. Vad innebär det
att vara medborgare? Måste man vara medborgare? Är det bara rättigheter eller
också skyldigheter?

 

 

Lämna den kalla Norden och följ med till den mytomspunna orienten. Magiker, flygande mattor och vilda dromedarer. Humor och drama möter kärlek och ljuv musik. Äventyret Aladdin är berättelsen om en fattig yngling som rövas bort av en ond och gniden trollkarl för att hämta en magisk oljelampa från en grotta. Aladdin blir med andens hjälp en rik ung man som vill vinna hjärtat hos landets prinsessa. I rollerna finner vi bland andra Markoolio, Claes Malmberg och Kim Sulocki.

 

Måndag 12/3

Med sin säregna stämsång och ljudbild av folk, country och americana har First Aid Kit blivit ett av vår tids mest älskade band – och en av landets största internationella framgångar. Ikväll kommer First Aid Kit till Malmö Live på ett musikaliskt besök.

 

Tisdag 13/3

 

Onsdag 14/3

 

Torsdag 15/3

 

Fredag 16/3

 

Måndag 19/3

 

Tisdag 20/3

 

Onsdag 21/3

 

Torsdag 22/3

 

Fredag 23/3

Nu är det dags för premiär på Malmöoperan för Rigoletto, med musik av Giuseppe Verdi, med en av operakonstens största schlagers, La donna è mobile där hertigen visar sitt förakt för kvinnorna som han säger sig älska.

 

Och på Slagthuset får vi besök av Tomas Andersson Wij, aktuell efter höstens upplaga av ”Så mycket bättre”.

 

Måndag 26/3

 

Tisdag 27/3

 

Onsdag 28/3

 

Torsdag 29/3

 

Fredag 30/3

HELGVÄRD

 

Måndag 2/4

HELGVÄRD

 

Tisdag 3/4

 

Onsdag 4/4

 

Torsdag 5/4

 

Fredag 6/4

I vårens stora satsning på Malmö Live kastas vi rakt in i efterkrigstidens Malmö och tas med på en svindlande musikalisk resa och en berättelse om Malmö och Mikael Wiehes historia och liv. Tillsammans med Nour El Refai, Edda Magnason och Malmö Symfoniorkester följer vi Mikaels liv från 1952 och samtidigt Malmö stads förvandling fram till idag.

Måndag 9/4

 

Tisdag 10/4

 

Onsdag 11/4

 

Torsdag 12/4

 

Fredag 13/4

 

Måndag 16/4

 

Tisdag 17/4

 

Onsdag 18/4

Just nu är schlagerdrottningen Kikki Danielsson ute på en omfattande turné och idag besöker hon Slagthuset med musik från hela sin karriär; mycket country men även en och annan schlagerklassiker.

 

Torsdag 19/4

 

Fredag 20/4

 

Måndag 23/4

 

Tisdag 24/4

 

Onsdag 25/4

 

Torsdag 26/4

 

Fredag 27/4

 

Måndag 30/4

 

Tisdag 1/5

HELGVÄRD

 

Onsdag 2/5

 

Torsdag 3/5

 

Fredag 4/5

 

Måndag 7/5

 

Tisdag 8/5

 

Onsdag 9/5

 

Torsdag 10/5

HELGVÄRD

 

Fredag 11/5

 

Måndag 14/5

 

Tisdag 15/5

 

Onsdag 16/5

 

Torsdag 17/5

 

Fredag 18/5

 

Måndag 21/5

 

Tisdag 22/5

 

Onsdag 23/5

 

Torsdag 24/5

 

Fredag 25/5

 

Måndag 28/5

 

Tisdag 29/5

 

Onsdag 30/5

 

Torsdag 31/5

 

Fredag 1/6

Nu bjuder Malmö Stad åter in till trädgårdsfest med idéträdgårdar och inspirationsbalkonger i den lummiga Slottsträdgården. Det är åter dags för Malmö Garden Show.

 

Måndag 4/6

 

Tisdag 5/6

 

Onsdag 6/6

HELGVÄRD

 

Torsdag 7/6

 

Fredag 8/6

 

Måndag 11/6

 

Tisdag 12/6

 

Onsdag 13/6

 

Torsdag 14/6

 

Fredag 15/6

 

Måndag 18/6

 

Tisdag 19/6

Sommarföljetong 1

 

Onsdag 20/6

Sommarboken 2018

 

Torsdag 21/6

Sommarföljetong 2

 

Fredag 22/6

HELGVÄRD

 

Måndag 25/6

 

Tisdag 26/6

Sommarföljetong 3

 

Onsdag 27/6

Sommarboken 2018

 

Torsdag 28/6

Sommarföljetong 4

 

Fredag 29/6

 

Måndag 2/7

 

Tisdag 3/7

Sommarföljetong 5

 

Onsdag 4/7

Sommarboken 2018

 

Torsdag 5/7

Sommarföljetong 6

 

Fredag 6/7

 

Måndag 9/7

 

Tisdag 10/7

Sommarföljetong 7

 

Onsdag 11/7

Sommarboken 2018

 

Torsdag 12/7

Sommarföljetong 8

 

Fredag 13/7

 

Måndag 16/7

 

Tisdag 17/7

Sommarföljetong 9

 

Onsdag 18/7

Sommarboken 2018

 

Torsdag 19/7

Sommarföljetong 10

 

Fredag 20/7

 

Måndag 23/7

 

Tisdag 24/7

Sommarföljetong 11

 

Onsdag 25/7

Sommarboken 2018

 

Torsdag 26/7

Sommarföljetong 12

 

Fredag 27/7

 

Måndag 30/7

 

Tisdag 31/7

Sommarföljetong 13

 

Onsdag 1/8

Sommarboken 2018

 

Torsdag 2/8

Sommarföljetong 14

 

Fredag 3/8

 

Måndag 6/8

 

Tisdag 7/8

Sommarföljetong 15

 

Onsdag 8/8

Sommarboken 2018

 

Torsdag 9/8

Sommarföljetong 16

 

Fredag 10/8

Malmöfestivalen

 

Måndag 13/8

Malmöfestivalen

 

Tisdag 14/8

Malmöfestivalen

 

Onsdag 15/8

Malmöfestivalen

 

Torsdag 16/8

Malmöfestivalen

 

Fredag 17/8

Malmöfestivalen

 

Måndag 20/8

 

Tisdag 21/8

 

Onsdag 22/8

 

Torsdag 23/8

 

Fredag 24/8

 

Måndag 27/8

 

Tisdag 28/8

 

Onsdag 29/8

Inför kommunvalet

 

Torsdag 30/8

Inför kommunvalet

 

Fredag 31/8

Inför kommunvalet

 

Måndag 3/9

Inför kommunvalet

 

Tisdag 4/9

Inför kommunvalet

 

Onsdag 5/9

Inför kommunvalet

 

Torsdag 6/9

Inför kommunvalet

 

Fredag 7/9

Inför kommunvalet

 

Lördag 8/9

EXTRA

Inför kommunvalet

 

Måndag 10/9

Sammanfattning av kommun och regionvalet

 

Tisdag 11/9

 

Onsdag 12/9

 

Torsdag 13/9

 

Fredag 14/9

 

Måndag 17/9

 

Tisdag 18/9

 

Onsdag 19/9

 

Torsdag 20/9

 

Fredag 21/9

 

Måndag 24/9

 

Tisdag 25/9

 

Onsdag 26/9

 

Torsdag 27/9

 

Fredag 28/9

 

Måndag 1/10

 

Tisdag 2/10

 

Onsdag 3/10

 

Torsdag 4/10

 

Fredag 5/10

 

Måndag 8/10

 

Tisdag 9/10

 

Onsdag 10/10

 

Torsdag 11/10

 

Fredag 12/10

 

Måndag 15/10

 

Tisdag 16/10

 

Onsdag 17/10

 

Torsdag 18/10

 

Fredag 19/10

 

Måndag 22/10

 

Tisdag 23/10

 

Onsdag 24/10

 

Torsdag 25/10

 

Fredag 26/10

 

Måndag 29/10

 

Tisdag 30/10

 

Onsdag 31/10

 

Torsdag 1/11

 

Fredag 2/11

 

Måndag 5/11

 

Tisdag 6/11

 

Onsdag 7/11

 

Torsdag 8/11

 

Fredag 9/11

 

Måndag 12/11

 

Tisdag 13/11

 

Onsdag 14/11

 

Torsdag 15/11

 

Fredag 16/11

 

Måndag 19/11

 

Tisdag 20/11

 

Onsdag 21/11

 

Torsdag 22/11

 

Fredag 23/11

 

Måndag 26/11

 

Tisdag 27/11

 

Onsdag 28/11

 

Torsdag 29/11

 

Fredag 30/11

 

Måndag 3/12

 

Tisdag 4/12

 

Onsdag 5/12

 

Torsdag 6/12

 

Fredag 7/12

 

Måndag 10/12

 

Tisdag 11/12

 

Onsdag 12/12

 

Torsdag 13/12

 

Fredag 14/12

 

Måndag 17/12

 

Tisdag 18/12

 

Onsdag 19/12

 

Torsdag 20/12

 

Fredag 21/12

 

Måndag 24/12

HELGVÄRD

 

Tisdag 25/12

HELGVÄRD

 

Onsdag 26/12

HELGVÄRD

 

Torsdag 27/12

 

Fredag 28/12

 

Måndag 31/12

 

Tisdag 1/1

HELGVÄRD

 

Onsdag 2/1

 

Torsdag 3/1

 

Fredag 4/1